Kevin Magnussen: “Mijn twee F1-comebacks bewijzen dat Mick Schumacher mag blijven hopen”

Haas F1 team
Haas F1 team

Volgens Kevin Magnussen moet Mick Schumacher zijn F1-droom nog niet opbergen. Magnussen is ervan overtuigd dat we Schumacher zullen terugzien in de Formule 1.

Mick Schumacher werd aan het einde van het seizoen door het Haas F1 team aan de kant geschoven en vervangen door Nico Hulkenberg. Kevin Magnussen krijgt een nieuwe teamgenoot en dat zorgt bij de Deen voor gemengde gevoelens.

“Het is een beetje dubbel, niet?” vertelt Magnussen. “Langs de ene kant is het opwindend om iemand als Nico, met al zijn ervaring en capaciteiten, als teamgenoot te krijgen. Langs de andere kant leef ik mee met Mick want ik weet hoe het voelt. Ik heb zelf ook in die situatie gezeten en ik vind dat hij het dit jaar goed heeft gedaan.”

“Ik hou ook van zijn persoonlijkheid, ik vind het jammer. De F1 is erg hard, maar het is mogelijk om een comeback te maken, ik heb dat twee keer gedaan. Ik hoop dat hij blijft vechten en probeert om terug te keren naar de startgrid.”

Magnussen verwijst daarmee naar zijn sensationeel F1-debuut in 2014 waarbij hij tijdens zijn eerste race voor McLaren meteen op het podium eindigde maar aan het einde van dat seizoen werd hij aan de kant geschoven en moest hij in 2015 als reserverijder langs de zijlijn toekijken.

In 2016 volgde echter een comeback bij het Renault F1 team, waarna hij de overstap naar het Haas F1 team maakte. In 2021 werd hij echter samen met Romain Grosjean vervangen door Mick Schumacher en Nikita Mazepin. Die laatste mocht Magnussen op zijn beurt dan weer begin dit seizoen vervangen.

Volgens Magnussen bewijst zijn carrière dat Mick Schumacher zeker en vast kans maakt om terug te keren naar de startgrid van de Formule 1.

“Niemand weet wat er allemaal kan gebeuren, zeg nooit nooit in deze sport,” aldus Magnussen. “Hij moet blijven trainen, positief blijven, dicht bij welk F1-team dan ook blijven waaraan hij zich zal verbinden.”

Dat team kan volgens de laatste geruchten wel eens het Mercedes F1 team zijn waar Toto Wolff naar Mick Schumacher de hand lijkt uit te reiken.

“Schumacher zal een team achter zich krijgen dat hard voor hem zal werken en hem zal steunen,” vertelt Magnussen. “Ik ben er redelijk zeker van dat we hem opnieuw op de startgrid zullen zien staan. Ik wens hem het allerbeste toe.”