Lando Norris is niet tevreden: “Slechts één podiumplaats in 2022, dat is niet goed genoeg”

McLaren F1 team
McLaren F1 team

Het voorbije seizoen eindige Lando Norris als zevende in het kampioenschap bij de rijders, het was zijn op één na beste F1-seizoen maar daar is de jonge Brit duidelijk niet tevreden mee.

Voorafgaand aan het F1-seizoen 2022 lagen de ambities bij zowel McLaren als Lando Norris torenhoog. De introductie van de nieuwe generatie F1-bolides zou ervoor moeten zorgen dat McLaren de kloof met de topteams verder zou kunnen dichten maar het werd voor Norris en McLaren een frustrerend seizoen.

Lando Norris behaalde nochtans zijn op één na beste resultaat in het rijderskampioenschap en ook zijn op één na hoogste aantal wk-punten tijdens een seizoen. Hij mocht één keer op het podium en uiteraard werd er toen gevierd, maar dat het bij slechts één podiumplaats zou blijven, dat had Norris niet verwacht.

Het was tijdens de GP van Emilia-Romagna dat Norris op het podium finishte en daarmee was hij de enige rijder die niet voor Red Bull, Ferrari en Mercedes reed die op het podium stond. Daarmee is hij echter maar gematigd tevreden.

“Het betekent iets,” zei Norris toen hem gevraagd werd wat het voor hem betekent. “Een podiumplaats betekent altijd iets. Het betekent iets voor mij, het betekent iets voor het team, maar het is niet voldoende.”

“Met één podium lijkt het alsof je geluk hebt gehad, je wil het gevoel hebben dat je verdient om daar altijd te staan. We verdienen het zeker om daar te staan maar we waren niet snel genoeg om er te staan. We waren erg ver verwijderd van waar we verdienen te staan.”

“Voor mij is één keer op het podium niet genoeg. Het is niet goed genoeg van het ganse team en opnieuw, alles valt toe te schrijven aan de wagen waarover we beschikten, iedereen weet dat. Het is niets nieuw dat ik vertel.”