Esteban Ocon: “Teleurstellend dat Alonso zo’n uitspraken over mij doet”

Alpine F1 team
Alpine F1 team

Tijdens het laatste raceweekend van het seizoen liet Esteban Ocon verstaan teleurgesteld te zijn over de uitspraken die Fernando Alonso over hem deed na hun aanvaring tijdens het raceweekend in Brazilië

Eigenlijk waren het zelfs twee aanvaringen in Brazilië, waarna Alonso gefrustreerd liet verstaan dat het “niet ideaal is wanneer het je teamgenoot is, maar dat het zo al een gans jaar was”. Alonso voegde er vervolgens nog aan toe dat hij niet kon wachten tot zijn seizoen bij Alpine erop zat.

Bij Esteban Ocon schoten de uitspraken van Alonso in het verkeerde keelgat, al is er volgens Ocon tegelijkertijd ook nog steeds een enorm respect voor Alonso.

“Het is geen geheim dat ik teleurgesteld was om na afloop van de race die commentaren te zien,” vertelde Ocon na de GP van Abu Dhabi. “Er was geen noodzaak om dergelijke kritiek te uiten.”

“Maar ik respecteer hem enorm. Ik zal hem voor altijd blijven respecteren voor wat hij gedurende jaren op het circuit heeft gepresteerd. Hij is een legende van deze sport dat zal daar niets aan veranderen, maar ik was een beetje teleurgesteld daardoor.”

Ocon behaalde in het kampioenschap elf punten meer dan Alonso en finishte zo op de achtste plaats in het kampioenschap, net een plaats voor Alonso.