Andreas Seidl: “McLaren heeft strijd om vierde plaats niet verloren door Daniel ricciardo”

McLaren F1 team
McLaren F1 team

Volgens McLaren-teambaas Andreas Seidl mag er niet met de vinger naar Daniel Ricciardo gewezen worden voor het mislopen van de vierde plaats in het constructeurskampioenschap.

McLaren was met Alpine in een intense strijd voor de vierde plaats bij de constructeurs verwikkeld maar het was uiteindelijk Alpine dat die strijd wist te winnen. Volgens sommigen is Daniel Ricciardo daar voor een groot deel schuldig aan maar dat wil teambaas Andreas Seidl niet gezegd hebben.

“Ik wil deze situatie waarin we dit jaar niet als vierde zijn geëindigd helemaal niet aan Daniel Ricciardo toeschrijven,” aldus Seidl.

“Uiteindelijk besef ik dat ook ik een verantwoordelijkheid heb, ook het team heeft een verantwoordelijkheid om het te doen slagen met Daniel en dit is niet gebeurt, ondanks de enorme toewijding en inzet vanwege zowel Daniel als onszelf.”

“Het feit dat we als team niet de punten hebben behaald die we wensten te behalen. Dat maakt deel uit van de sport en zullen we aanpakken zodat we volgend jaar beter zijn.”

Volgens Seidl was het ook een emotioneel moment om Daniel Ricciardo een laatste keer succes te wensen voor zijn laatste race bij McLaren.

“De laatste keer dat ik Daniel geluk wenste op de startgrid was emotioneel, maar het was geweldig om te zien dat hij een erg goede race reed,” aldus Seidl.

“Om van op P13 terug in de punten te geraken was te danken aan een geweldige race en goed teamwork in de garage en aan de pitmuur.”

“Ik denk dat we samen op de best mogelijke manier geëindigd zijn, wat ook het doel was na de bekendmaking die we deze zomer deden.”