“We hebben het laatste van Sebastian Vettel in de F1 nog niet gezien”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Damon Hill denkt dat we Sebastian Vettel in de toekomst in een of andere rol zullen terugzien in de Formule 1, eens hij na zijn afscheid van de sport alles op een rijtje heeft in zijn privéleven. 

De GP van Abu Dhabi vorig weekend was het laatste wapenfeit van Sebastian Vettel in de Formule 1. Na vijftien seizoenen met vier wereldtitels en drieënvijftig raceoverwinningen besloot Vettel dat de tijd rijp was om met pensioen te gaan. Over zijn plannen in de toekomst heeft hij nog niet veel laten weten, behalve dat hij meer tijd met zijn gezin wil doorbrengen.

Tijdens het raceweekend in Abu Dhabi grapte Lewis Hamilton dat hij niet geloofde dat Vettel echt met pensioen zou gaan en dat hij na een tijdje vanzelf wel zou terugkomen. In de podcast ‘F1 Nation’ gaat Damon Hill daar gedeeltelijk mee akkoord maar hij gelooft niet Vettel terug achter het stuur zal kruipen.

“We hebben het laatste van hem nog niet gezien,” aldus Hill. “Hij komt terug in de Formule 1, want we zijn in hem geïnteresseerd. Hij is een enorm deel van deze sport geweest, dus hij zal terugkomen om op een of andere manier zijn steentje bij te dragen”, aldus Hill.

“Maar ik denk dat hij waarschijnlijk een beetje ruimte en perspectief nodig heeft. Dat was in ieder geval mijn ervaring.”

Wat de Formule 1 ook in petto heeft voor Vettel in de toekomst, hij zal het bekijken vanuit een heel ander perspectief volgens Hill.

“De sport is verblindend,“ gaat Hill verder. “Je ziet de wereld vanuit de paddock, vanuit je cockpit.”

“In staat zijn van daar afstand van te nemen en de Formule 1 te bekijken vanuit het perspectief van alle andere dingen die gaande zijn in de wereld. Formule 1 zal nooit echt klein zijn maar het is niet het dominante verhaal in de wereld.”

“En ik denk dat iemand als Seb, het niet kan laten om te weten dat er iets anders aan de hand is, dat je de wereld niet kunt beheersen in de Formule 1.”

Hoedanook zal Vettel volgend jaar wakker worden als een vrij man en zijn eigen agenda kunnen bepalen, wat volgens Hill vrij beangstigend kan zijn.

“Hij zal in 2023 kunnen wakker worden en zijn eigen agenda kunnen bepalen, dat is bevrijdend maar ook behoorlijk beangstigend.”

“Hij is heel jong, ik was veertig toen ik stopte. Hoe oud is hij nu ? Vijfendertig, dat is nog heel jonge eigenlijk.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print