Kevin Magnussen na kwalificatie op P7: “Ik ben sprakeloos”

Haas F1 team
Haas F1 team

Kevin Magnussen keerde in extremis terug naar Haas F1 voor het seizoen 2022 en dat hebben ze zich bij het Amerikaanse team nog niet beklaagd want hij liet meteen de zevende tijd optekenen tijdens de kwalificaties voor de GP van Bahrein.

Voor Haas F1 is het nieuwe seizoen na de kwalificaties van de GP van Bahrein alvast goed begonnen. Vorig jaar kwam de Amerikaanse formatie er werkelijk niet aan te pas en ze waren het kneusje van de F1 geworden. Teambaas Guenther Steiner geloofde beterschap voor 2022.

De aanloop van het huidige seizoen verliep ook alles behalve vlekkeloos en door de oorlog in Oekraïne werd er afscheid genomen van vaste rijder Nikita Mazepin en daarbij ook van de hoofdsponsor Uralkali. Als vervanger van Mazepin toverden ze bij Haas Kevin Magnussen uit de hoge hoed en dat blijkt tot nu toe een schot in de roos te zijn want hij liet tijdens de kwalificaties voor de GP van Bahrein meteen de zevende tijd optekenen.

“Het is te gek. Dit is alles waar we op gehoopt hadden. Ik ben sprakeloos,” aldus Magnussen. “De laatste paar weken zijn waanzinnig geweest. Hier komen, de auto leren kennen, zien dat het misschien wel een goede auto is en dan zo bang zijn voor de kwalificatie om echt te zien hoe hij is en dan ontdekken dat hij echt goed is.”

“Ik haalde Q3 op één set banden en in Q2 reed ik maar op één set – ik denk dat ik na de eerste run op P4 ofzo stond en uiteindelijk op P7 eindigde. Toen hadden we een probleem dat meer tijd vergde om op te lossen, dus konden we alleen die ene run in Q3 nog een keer doen, maar we behaalden toch nog de zevende plaats. Het is gewoon zo cool en ik kan niet wachten om te beginnen.”

Iets in ons zegt dat Kevin Magnussen voortaan wel al eens met de deur van Guenther Steiner mag gooien in de toekomst als we onderstaande post op Instagram bekijken.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol 7-daagsebol 7-daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print