Kimi Raikkonen dreigt met boycot van resterende races

De situatie tussen Lotus en Kimi Raikkonen dreigt helemaal op het einde van het seizoen nog volledig uit de hand te lopen.
image
De Fin dreigt er immers mee om tijdens de laatste twee races van het seizoen, in Austin en Brazilië, weg te blijven. Lotus voldeed nog steeds niet aan hun financiële verplichtingen tegenover Raikkonen. Meer nog, de wereldkampioen van 2007 zag dit seizoen nog een cent van zijn werkgever.

“Iedereen kijkt op zijn eigen manier tegen de situatie aan, maar het is ook niet leuk te moeten horen dat je de interesse van het team niet krijgt. Als je dan nog van een heel jaar geen euro hebt gezien, dan weet je dat je je niet in een ideale situatie bevindt. Ik hoop echter dat we nu tot een overeenkomst zijn gekomen zodat we de hele zaak meteen kunnen aanpakken, en alsnog de plooien gladstrijken.” verklaarde Raikkonen op vrijdag in Abu Dhabi.

Na de feiten in India, waarbij het team nogal harde taal gebruikte om Raikkonen duidelijk te maken dat hij uit de weg moest voor zijn teamgenoot, was meteen duidelijk dat de relatie tussen beide een dieptepunt had bereikt. Dat de Fin op donderdag niet kwam opdagen, zorgde meteen voor heel wat speculatie.

“Dat is maar een klein deel van de zaak. Eigenlijk zouden deze dingen niet mogen gebeuren, maar jammer genoeg gebeurde het wel, al is dat niet de echte reden.”

De Fin arriveerde maar op het allerlaatste moment op het Yas Marina Circuit, omdat hij in laatste instantie toch nog een akkoord zou hebben bereikt met Lotus over zijn salaris. Het probleem werd al besproken met teameigenaar Gérard Lopez, zo meldt Lotus-teambaas Eric Boullier. Als Lotus zich uiteindelijk toch niet aan de deal zou houden, dan dreigt Raikkonen ermee om niet te racen in Austin en Brazilië.

“Ik hou heel erg van het racen, maar een groot deel van deze job is ook business, en soms worden de zaken niet afgehandeld zoals ze zouden moeten, en dan komen we in ongemakkelijke situaties terecht. Je moet ergens de grens tekenen, en als ze er nu toch nog over gaan, dan is dat echt mijn schuld niet meer.” aldus Raikkonen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}