OFFICIEEL: Räikkönen blijft een jaar langer bij Ferrari

De kogel is door de kerk bij Ferrari! Na vele speculaties en bedachte scenario’s is de meest voor de hand liggende keuze gemaakt. Ferrari heeft ervoor gekozen om Kimi Räikkönen nog een jaar langer bij het team te houden.
image
Valtteri Bottas, Daniel Ricciardo, Nico Hülkenberg, … allemaal mogelijke kanshebbers op het zitje bij Ferrari. Maar Kimi Räikkönen behoudt zijn zitje, waardoor hij in 2016 zijn derde seizoen na elkaar zal rijden voor de Scuderia. Ferrari heeft de optie, die het voor Räikkönen had, gelicht en zo blijft de huidige rijdersbezetting behouden.

In een kort bericht heeft Ferrari bekend gemaakt dat het een “technisch en racend akkoord” heeft bereikt met de wereldkampioen van 2007, tevens de laatste wereldkampioen van Ferrari.

Kimi Räikkönen reageerde in ieder geval opgelucht: “Wat kan ik zeggen… Dat ik nog een jaar bij Ferrari zal rijden betekent dat mijn droom verder blijft doorgaan,” zo klinkt de eerste reactie van de Fin.

De ‘Iceman’ bleef steeds volharden dat hij zijn carrière ging eindigen bij Ferrari, maar de laatste tijd werden andere rijders vaak in beeld gebracht bij Ferrari. Het zitje van Räikkönen was in gevaar, mede doordat de Fin niet de beste resultaten neerzet in het huidige seizoen. Samen met zijn team maakte hij reeds een aantal fouten, maar kende hij ook veel pech. De Fin is blij dat Ferrari het vertrouwen in hem blijft behouden en anderzijds behoudt ook hij het vertrouwen: “De Scuderia is mijn familie. Zoals ik al altijd heb gezegd is het hier waar ik mijn loopbaan wil eindigen.”

Verder is er ruimte om iedereen te bedanken: “Ik wil graag het team bedanken die me deze kans geven. Daarnaast wil ik ook mijn fans bedanken voor hun steun.”

Ook Maurizio Arrivabene, teambaas bij Ferrari, heeft gereageerd op het aanblijven van de samenwerking met Kimi Räikkönen. “We zijn van mening dat de contractverlenging van Kimi ervoor zal zorgen dat er meer stabiliteit komt in het team naar volgend seizoen toe. Dit heeft ons tot deze beslissing geleid, maar ook het feit dat Kimi en Seb een goede relatie hebben heeft een belangrijke rol gespeeld. De contractverlenging toont ons vertrouwen in Kimi. Ik ben ervan overtuigd dat we dit vertrouwen zullen terugkrijgen in goede resultaten.”

Kimi Räikkönen behaalde met Ferrari van 2007 tot 2009 negen overwinningen. In totaal heeft de Fin er twintig op zijn naam staan. Sinds zijn terugkeer bij Ferrari in 2014 heeft de Fin maar nog één podium behaald, in Bahrein 2015.

Met zijn nieuw contract op zak, komt Kimi Räikkönen naar België met een goed gevoel. Hij is eindelijk af van de enorme druk die hem werd opgelegd door buitenstaanders, maar ook door zijn eigen team. Hopelijk voor de fans van Räikkönen weet hij meteen zijn team te bedanken met een goed resultaat op Spa, waar de Fin altijd wat meer kan.
a:0:{}
Hoofditem op frontpagina
a:1:{s:9:”file_name”;s:23:”raikkonen_headline.jpeg”;}
De kogel is door de kerk bij Ferrari! Na vele speculaties en bedachte scenario’s is de meest voor de hand liggende keuze gemaakt. Ferrari heeft ervoor gekozen om Kimi Räikkönen nog een jaar langer bij het team te houden.