Kimi Raikkonen: “Brand in mijn F1-bolide was helemaal niet eng”

Kimi Raikkonen moest de tweede oefensessie noodgedwongen staken nadat zijn Alfa Romeo vuur had gevat, nadien vertelde hij dat er helemaal niets engs aan de brand was.


Tijdens de tweede oefensessie kreeg Kimi Raikkonen de niet mis te verstane boodschap dat hij zo snel als mogelijk uit zijn bolide moest zien te komen omdat ze in brand stond. De wereldkampioen van 2007 parkeerde nog rustig zijn Alfa Romeo en hielp de marshalls om het vuur te doven.

“Er was helemaal niets engs aan,” aldus Raikkonen. “Het is gewoon spijtig dat de auto helemaal verknoeid is door een beetje vuur en het blussen daarvan. Maar dat zijn zo van die dingen.”

Hoe groot de schade aan de Alfa Romeo van Raikkonen precies is valt nog af te wachten maar het is wel zeker dat er een motorwissel zal worden doorgevoerd.

“Ik ga niet gissen, we zullen wel zien,” gaat Raikkonen verder. “Het is zeker dat er schade is maar hopelijk is dat hoofdzakelijk aan de carrosserie, we moet afwachten.”

“Het is wel duidelijk dat we morgen met een andere motor en versnellingsbak zullen aantreden. Maar ja, dat is gewoon wat meer werk voor de jongens.”

Door het vroegtijdig beëindigen van de tweede oefensessie heeft de Fin geen volledige run met veel brandstof aan boord kunnen afwerken.

“Dingen lijken vrij goed te werken, en natuurlijk was het einde niet geweldig, maar we konden niet veel ronden doen met veel brandstof in de auto. Maar dat is nu eenmaal hoe het eindigt.”

“Ik denk dat banden behoorlijk OK waren. Er zijn altijd dingen te verbeteren, maar niets vreemds.”


Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022