Kimi Raikkonen: “Een overvolle F1-kalender? Ik ga tussen de races naar huis!”

Kimi Raikkonen profielfoto
Alfa Romeo Racing

Er wordt door de teams steeds meer geklaagd over een overvolle F1-kalender. Kimi Raikkonen vindt het echter allemaal wat over dreven en maakte zich ook dit seizoen niet al te druk over een kalender met 22 races.

Volgend jaar groeit de F1-kalender naar nog een race meer, namelijk 23 races, dit ondanks het feit dat de teams al geruime tijd hun beklag over de te lange en intense F1-kalender doen.

Kimi Raikkonen begrijpt de commotie niet, vooral omdat hij naar eigen zeggen wel tijd heeft om tussen de races naar huis te gaan. Bovendien was het vroeger met minder races op de kalender niet beter volgens hem.

“Wij deden F1-tests tussen de races door, ik vind het dan ook beter om meer races te doen in de plaats van enkele dagen testwerk tussen de raceweekends,” vertelt Raikkonen in gesprek met ‘Speedweek’. “Je was toen zeker niet meer relaxed dan nu, er waren gewoon minder races.”

In de Formule 1 werd de voorbije weken een zogenaamde ’triple header’ afgewerkt met drie races op drie weken tijd maar voor Raikkonen was dat geen probleem.

“Ik ben tussen al de races gewoon naar huis gegaan,” besluit de wereldkampioen van 2007 die binnen twee races de Formule 1 vaarwel zegt.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022