Mazepin: “Een F1-team kopen is nog steeds de ambitie van Uralkali”

Haas F1 team
Haas F1 team

Dmitry Mazepin financierde mee de F1-droom van zijn zoon door met zijn bedrijf Uralkali het Haas F1 team te sponsoren. Maar de ambities van Uralkali reiken verder want een F1-team kopen is het doel.

De ambitie om een F1-team te kopen is niet geheel nieuw want in 2018 probeerde Dmitry Mazepin het al eens toen het Force India F1 team gered moest worden. Uiteindelijk was het echter Lawrence Stroll die het samen met een consortium haalde. De ambitie om een F1-team te kopen blijft echter levendig volgens Mazepin.

“We hebben grootse ambities in de motorsport en we hadden een onsuccesvolle poging om een F1-team te kopen,” vertelt Dmitry Mazepin tegenover het Russische ‘Match TV’.

“Het is nog steeds een mogelijkheid voor ons. Het is niet gerelateerd aan Nikita maar wordt bepaald door onze plannen voor de lange termijn. We willen onze aanwezigheid in de Formule 1 vergroten.”

“We hebben het Hitech team dat in de Formule 4, Formule 3 en Formule 2 deelneemt en de echte kroon op het werk zou het bezitten van een eigen team in de Formule 1 zijn.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022