Kimi Raikkonen: “Het was al snel duidelijk dat we dit seizoen slecht gingen zijn”

Met slechts acht punten sloot Alfa Romeo een teleurstellend seizoen af op de achtste plaats bij de constructeurs. Volgens Kimi Raikkonen was al meteen na de wintertests duidelijk dat het voor Alfa Romeo een moeilijk seizoen zou worden.


“Het was zeker en vast niet wat we voor het seizoen verwacht of gewenst hadden,” aldus Raikkonen. “Ik denk dat het na de voorbereidende wintertests snel duidelijk werd dat we ons niet bevonden waar we wensten te zijn maar er waren zoveel redenen waarom we niet zo snel waren als gewenst. Los daarvan is het echter teleurstellend.”

Volgens Raikkonen was 2019 een veel beter seizoen maar ondervond Alfa Romeo ook tegen het einde van dat seizoen al dat het minder competitief was.

“In 2019 vind ik dat we het redelijk goed deden, ook al bevonden we ons later in dat jaar niet waar we wensten te zijn,” aldus Raikkonen.

“Onze verwachtingen lagen hoger maar we gingen ons niet bevinden waar we wensten te zijn, dat was duidelijk.”

Problematisch voor de teams die in 2020 minder goed presteerden is dat er in 2021 met hetzelfde chassis zal gereden worden. De basis is voor iedereen dus die van 2019 en met slechts beperkte mogelijkheden om ontwikkelingen te doen kan het dus zijn dat ook 2021 de slechte lijn wordt doorgetrokken.

Kimi Raikkonen is er echter van overtuigd dat Alfa Romeo enige vooruitgang kan boeken, onder andere door de volledig nieuwe Ferrari-motor die op komst is.

“Er moet heel wat werk verricht worden voor volgend jaar zodat we ons in een betere positie bevinden,” blikt Raikkonen vooruit naar volgend jaar.

“We moeten gewoon hard werken en het volgend jaar beter doen. Zo gaat het nu eenmaal, sommige jaren zijn omwille van allerlei redenen moeilijk, in deze sport maakt de wagen een groot verschil.”


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023