“Start F1-seizoen 2021 in Australië in gevaar, Bahrein als alternatief?”

De GP van Australië zou voor het tweede jaar op rij mogelijk niet doorgaan. Volgens ‘Auto, Motor und Sport’ zouden de organisatoren van de race sterk overwegen om de race af te gelasten.


Even terugkeren naar maart van dit jaar, het coronavirus verspreidde zich razendsnel en zorgde ervoor dat er plots twijfel heerste of het F1-seizoen 2020 in Australië wel van start zou kunnen gaan.

Na een coronabesmetting bij het team besloot McLaren om zich terug te trekken uit de race. Uiteindelijk volgde luttele uren voor aanvang van de eerste oefensessie de mededeling dat het raceweekend in Australië geannuleerd werd.

Het was het begin van nog heel wat andere annulaties en de F1-kalender 2020 werd sterk ingekort en helemaal hertekend. Australië keerde niet terug op de hertekende F1-kalender 2020 maar staat wel opnieuw als openingsrace van het F1-seizoen 2021 gepland.

Met nog zo’n drie maanden te gaan lijkt het coronavirus echter opnieuw roet in het eten te gooien. Volgens het doorgaans goed ingelichte ‘Auto, Motor und Sport’ zouden de organisatoren niet het risico willen nemen om het stratencircuit volledig op te bouwen om vervolgens in allerlaatste instantie opnieuw de race te moeten annuleren.

Gezien Melbourne een stratencircuit is vraag het zowel op het vlak van tijd, geld als materiaal heel wat inspanningen om het Albert Park circuit in Melbourne klaar te krijgen voor de F1-race, een risico dat de organisatoren door de heropflakkering van het coronavirus niet zouden willen nemen.

“Volgens wat we begrepen hebben is de seizoensopener in Melbourne in gevaar,” aldus Michael Schmidt in een video van ‘Auto, Motor und Sport’.

“Men wil niet het risico nemen om een circuit aan te leggen, wat veel geld kost, om vervolgens een week op voorhand de grand prix te moeten cancelen omdat de regering dit oplegt.”

“Momenteel is het erg moeilijk om Australië binnen te komen. Wat ik heb vernomen is dat Melbourne een alternatieve datum probeert te vinden en dat het F1-seizoen in Bahrein zou kunnen beginnen.”

En zo zou het dus best kunnen dat het F1-seizoen 2021 niet op 21 maart in Australië begint maar wel een week later in Bahrein.


a:0:{}
Aan de vooravond van Kerstmis had Romain Grosjean goed nieuws te melden.
Hoofditem op frontpagina
a:1:{s:9:”file_name”;s:26:”ausgp_start_headline_1.png”;}
De GP van Australië zou voor het tweede jaar op rij mogelijk niet doorgaan. Volgens ‘Auto, Motor und Sport’ zouden de organisatoren van de race sterk overwegen om de race af te gelasten.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022