Kimi Raikkonen: “Ik begrijp niet waarom de fans van me houden”

Alfa Romeo Racing
Alfa Romeo Racing

Kimi Raikkonen begrijpt niet waarom hij één van de lievelingen van de F1-fans is. “Misschien is het omdat ik me voortdurend vreemd of raar gedraag,” vertelt hij aan ‘Motorsport.’ 

Eind 2021 ging Kimi Raikkonen met pensioen en hij heeft geen plannen om nog te racen in de toekomst, hij wil meer tijd met zijn gezin doorbrengen. Als hij terugkijkt op op zijn twee periodes in de Formule 1 begrijpt hij niet waarom hij zo populair is bij de fans.

“Ik weet niet waarom ze me leuk vinden,” aldus Raikkonen. “Misschien omdat ik ben wat ik ben. Consequent vreemd of raar, of hoe je het ook wilt noemen!”

“Het is normaal voor mij, maar voor de buitenwereld misschien niet voor iedereen. Maar ik heb het precies op mijn eigen voorwaarden gedaan, het grootste deel van de weg toch.”

De wereldkampioen van 2007 zegt dat het voor hem belangrijk was om zich te gedragen op een manier waarvan hij zelf dacht dat het de juiste was en niet om anderen een plezier te doen. 

“Hier en daar, moet je een beetje op een andere manier gaan. Uiteraard is het in het begin moeilijker, omdat ze je proberen te vormen. Maar als je dat niet doet, geven ze het op om te proberen je te veranderen.”

“Het is makkelijker voor hen om te zeggen: ‘Misschien is het het beste om hem gewoon te laten doen wat hij wil.'”

“Ik ben blij dat ik daar in het begin tegen gevochten heb, want dat is natuurlijk een stuk makkelijker. Daarna is het veel moeilijker om te proberen iemand anders te zijn.”

Raikkonen denkt dat je je misschien wel een tijdje kan gedragen zoals anderen dat willen maar dat het moeilijk vol te houden is op langere termijn.

“Ik denk dat je een tijdje kunt doen wat mensen je vragen, of zijn wat mensen je vragen te zijn. Maar ik denk niet dat het erg goed of gezond is op de lange termijn.”

Als hij voor de GP van Abu Dhabi nog niet onsterfelijk was werd hij het zeker na zijn legendarische ‘leave me alone’-radioboodschap tijdens die bewuste race. Maar hij kijkt er echter niet met hetzelfde enthousiasme op terug zoals zijn fans dat wel doen, hij geeft er eigenlijk weinig om.

“Nee, niet echt. Uiteindelijk hebben we de race gewonnen, en de mensen die erbij waren weten eigenlijk wel wat er gebeurd is.”

“Het is makkelijk om er een ding van te maken en dit en dat te doen. Uiteindelijk is het winnen van de race een lang proces van vrijdag tot zondag. Ik heb er hoe dan ook geen gevoelens over, goed of slecht.”

Alfa Romeo F1 team
Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print