Stoffel Vandoorne: “Ik zal dit jaar niet voor WRT in het WEC racen”

Mercedes Formule E team
Mercedes Formule E team

Stoffel Vandoorne vertelt aan ‘La Dernière Heure’ dat hij dit jaar niet voor het WRT-team zal racen in het World Endurance Championship (WEC).

In tegenstelling tot wat iedereen had verwacht zal Stoffel Vandoorne komend seizoen niet racen voor het Belgische WRT in het WEC. Teambaas Vincent Vosse kiest voor het trio Robin Frijns, René Rast en Sean Gelael. 

“Het is een samenloop van omstandigheden,” aldus Vandoorne vanuit Jeddah waar hij zich voorbereidt op het komende Formule E-seizoen. 

“Enerzijds waren er persoonlijke problemen tussen mezelf, Tom (Blomqvist) en Sean die nog niet opgelost waren. Anderzijds had Vincent Vosse er in het vooruitzicht van zijn programma met Audi in de LMDh meer belang bij om René Rast en Robin Frijns naast Sean te laten rijden.”

Er zal dit jaar dus geen Belgische rijder te bewonderen zijn bij het Belgische WRT en Vandoorne acht de kans ook klein dat hij bij een ander team onderdak zal vinden. 

“De zitjes zijn allemaal betalend,” gaat Vandoorne verder. “Je moet veel geld meebrengen om in de LMP2 te rijden en dat heb ik niet. Bij Sean was het makkelijk, hij betaalde voor de hele auto. We bekijken eventueel nog de mogelijkheid om aan de 24 uren van Le Mans mee te doen als er zich een goede mogelijkheid voordoet, maar dat lijkt ook ingewikkeld te worden en ik heb momenteel absoluut niets.”

“De kans is groot dat ik me tevreden zal moeten stellen met het programma van Mercedes in de Formule E en mijn werk in de simulator voor het Formule 1-team.”

Dit komt erg ongelegen voor Vandoorne met het oog op de toekomst want Mercedes kapt na komend seizoen met de Formule E. 

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol 7-daagsebol 7-daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print