“Kimi Raikkonen is nog steeds één van de beste F1-piloten”

Antonio Giovinazzi heeft de loftrompet afgestoken over teamgenoot Kimi Raikkonen die volgens hem nog steeds één van de beste F1-piloten op de startgrid is.


“Kimi heeft enorm veel ervaring en dat helpt enorm,” vertelde Giovinazzi tegenover het Duitse ‘Motorsport-Total.com’. “Het stelt hem in staat om het meeste uit de wagen te halen, vooral tijdens de races.”

“In mijn ogen is hij één van de beste rijders, of misschien zelfs de beste, op het vlak van indelen van zijn race, hoe je de banden vanaf de eerste ronde best gebruikt.”

Raikkonen mag in oktober dan wel zijn 41ste verjaardag gevierd hebben en het meeste aantal F1-starts achter zijn naam hebben staan, de Fin gaat er volgend jaar minstens even hard tegenaan gaan.

“Ik heb veel journalisten horen zeggen ‘dat hij op deze leeftijd het einde van zijn F1-carrière naderde’,” aldus de Italiaanse teamgenoot van Raikkonen.

“Ik kan jullie echter bevestigen dat telkens hij naar een circuit gaat, dat hij enorm gemotiveerd is en klaar is om zo goed mogelijk te presteren. Als ik de kans krijg om voor hem te finishen dan is het alleen maar omdat ik een perfect weekend had.”

Raikkonen staat gekend als iemand die niet erg spraakzaam is en ook op het vlak van kennis en ervaring blijkt de Fin met zijn teamgenoot niet al te veel te delen.

“Ik heb erg veel van hem geleerd maar hij is niet het type dat veel onthult,” aldus Giovinazzi.


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden 2022Sale / Solden 2022