Ferrari: “Derde plaats is buiten bereik, ook in 2021 strijden we niet voor F1-titel”

Ferrari staat momenteel zesde in het F1-kampioenschap. Bij de Scuderia zijn ze overtuigd dat het tot 2022 zal duren alvorens ze op regelmatige basis opnieuw overwinningen kunnen behalen en voor de titel zullen kunnen strijden.


“Het gevecht is erg close maar ik denk dat onze wagen verbeterd is,” vertelde Mattia Binotto tegenover de media. “We zullen proberen en ik denk dat we het doel hebben om de anderen bij te halen. Er resten ons echter nog maar vier races en dat zal dan ook moeilijk zijn.”

Problematisch voor Ferrari is echter vooral dat ze niet consistent met beide wagens in de punten weten te finishen. Tijdens de laatste race behaalde Charles Leclerc tien belangrijke wk-punten maar finishte Sebastian Vettel opnieuw buiten de punten.

Ferrari staat momenteel zesde in het kampioenschap maar volgens Binotto wordt het gezien het beperkt aantal races moeilijk om Renault, McLaren en Racing Point nog bij te halen. De derde plaats in het kampioenschap is volgens de Ferrari-teambaas realistisch gezien onhaalbaar.

De ontwikkeling van de SF1000, de wagen van dit jaar, verliep erg teleurstellend. Bij Ferrari ligt de nadruk dan ook op de ontwikkeling van de wagen en motor voor volgend jaar.

“We zijn de fout in gegaan, onze weg met ontwikkelingen was fout,” aldus Binotto tegenover ‘Sky Italia’.

“We zijn echter in staat om te reageren. Volgend jaar zullen we een compleet nieuwe motor hebben, die motor loopt al op de testbank.”

“Ik ben er zeker van dat Ferrari als team erg levendig is, stap voor stap boeken we vooruitgang. Nu is het aan ons om ons te bewijzen.”

Binotto is tegelijkertijd echter ook realistisch: “We zullen realistisch gezien in 2021 niet voor de titel strijden. Volgend jaar zullen we opnieuw op regelmatige basis voor het podium strijden, dat is ons doel.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer nu van grote kortingen op Bol.com !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Wonen campagne 2022Wonen campagne 2022

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print