“Kimi Raikkonen zijn tijd bij Ferrari is mogelijk voorbij”

Rijdt Kimi Raikkonen ook volgende seizoen nog voor Ferrari? Het is een vraag die hoe langer hoe actueler begint te worden …

Na een teleurstellend seizoen 2014 is ook het seizoen 2015 voorlopig niet meteen een succes. Er waren al geruchten dat zijn landgenoot Valtteri Bottas hem mogelijk zou kunnen vervangen, maar voorlopig werden deze geruchten nog afgedaan als nonsens.

Wel verhoogt Ferrari langzaam aan de druk op de Fin om beter te gaan presteren. Volgens David Coulthard is het echter mogelijk al te laat voor de Fin, wiens contract eind dit seizoen bij de Scuderia afloopt.

Ferrari liet eerder reeds weten dat er in de komende weken nog niets beslist wordt over de toekomst van Raikkonen. Ook de crash die Raikkonen in Oostenrijk maakte zou geen invloed hebben op de beslissing maar volgens de Schot is Ferrari al lang aan het bekijken welke alternatieven er voor Raikkonen zijn.

“Ik heb helemaal niets tegen Kimi. Ik heb echter iets gelijkaardig meegemaakt. Er komt een punt in je carrière waarop je niet meer beter wordt,” aldus voormalig F1-piloot David Coulthard. “Vettel is naar Ferrari gekomen en heeft zich meteen in de kijker gereden. Daarvoor was het Alonso, waar tegenover hij er niet zo goed uitzag. Ik weet dat Kimi enorm veel fans heeft. Maar men moet echter vaststellen dat, of het nu door pech kwam of door iets anders, het was de voorbije jaren niet zo goed als in de beginfase van zijn carrière.”

“Bij Ferrari moet men zich dan ook de vraag stellen of men bij Kimi meer waar voor zijn geld krijgt dan bijvoorbeeld bij iemand zoals Hülkenberg of Bottas. Wanneer ik Ferrari was dan zou ik zeker en vast bekijken wie Kimi in de toekomst kan vervangen. Op het vlak van marketing heeft iemand zoals Kimi zijn waarde, maar een winnaar heeft nog een grotere marktwaarde,” besluit Coulthard.

Coulthard denk bij wie een mogelijke vervanger voor Kimi Raikkonen betreft vooral aan Bottas en Hülkenberg. Bottas heeft echter nog een contract bij Williams. Hülkenberg verdient het dan weer volgens Coulthard om met een topauto te rijden.

“Bottas heeft nog een contract bij Williams maar alles heeft zijn prijs. Ferrari kan het zich bovendien veroorloven. Hij kan dan ook een mogelijkheid zijn. Hülkenberg verdient het volgens mij om eindelijk in een topauto te zitten!,” aldus Coulthard. “Hij heeft vroeger iedere raceklasse gewonnen. Le Mans heeft hij niet alleen gewonnen maar het herinnert er ons wel aan dat hij een winnaarstype is. Hij heeft werkelijk zo’n kans verdiend.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}