Max Verstappen: “F1 is belangrijker dan meisjes”

In een gezamenlijk interview met F1-baas Bernie Ecclestone heeft Max Verstappen enkele opmerkelijke uitspraken gedaan.

De officiële F1-website hield een zogenaamd dubbelinterview met Max Verstappen en Bernie Ecclestone. Een interview dus met een jonge wolf van 17 jaar en een oude geslepen wolf, of moeten we eigenlijk vos zeggen, van 84 jaar oud. Zoiets kan alleen meer leiden tot opmerkelijke uitspraken en dat was dan ook het geval.

Toen men aan Max Verstappen de vraag stelde of hij het liefst zou gaan dineren met de 84-jarige Bernie Ecclestone of met een ‘beeldschone’ vrouw luidde Verstappen zijn antwoord: “Zeker en vast met Bernie Ecclestone!”.

“Je kan van die laatstgenoemde niet veel leren dat waarde heeft in de Formule 1, van Bernie kan je op dat vlak enorm veel leren. Hij heeft van de Formule 1 gemaakt wat ze vandaag de dag is en hij is een enorm succesvolle zakenman. Mijn carrière is veel belangrijker dan meisjes. Je krijgt hier maar één kans en die ga ik grijpen.”

Het antwoord van Bernie Ecclestone?

“Een zeer rationele jonge man!” antwoordde Ecclestone.

Verstappen kende een opmerkelijk F1-debuut. De Nederlander zette meteen al enkele records scherper maar na zijn crash met Romain Grosjean kreeg Verstappen ook de nodige portie kritiek te verwerken.

In de Formule 1 probeert Verstappen naar eigen zeggen steeds op zijn eigen gevoel af te gaan en dat doet hij vaak erg letterlijk. Dat blijkt ook wanneer hij vertelt hoe hij met de hoeveelheid informatie omgaat die een rijder in de Formule 1 te verwerken krijgt.

Weet je wat ik doe om daaraan te ontsnappen? Ik vertel mijn ingenieurs dat ze me niet moeten overladen met informatie. We krijgen veel te veel informatie in die cockpit. Soms schakel ik zelfs mijn display in de wagen uit! Ik wil op mijn gevoel afgaan.Is dat niet wat uiteindelijk grootste racepiloten onderscheidt van de andere?”

Duidelijk, jonge Max Verstappen neemt geen blad voor de mond. Dat mocht ook Felipe Massa eerder al ervaren tijdens een officiële persconferentie. De 34-jarige (inderdaad, twee keer zo oud als Verstappen) Braziliaan bekritiseerde Max om zijn aanrijding met Grosjean in Monaco. Volgens Massa kwam dat door het gebrek aan ervaring. Max Verstappen snoerde Massa snel de mond door te zeggen dat sommigen oudere rijders misschien wel vrezen voor hun eigen racezitje.

Wat zeiden we over niet op zijn mondje gevalllen …
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel hier jouw Max Verstappen merchandise !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022