Klapband Hamilton opgestuurd naar Tokyo voor onderzoek

Lewis Hamilton reed lange tijd op de derde plaats tijdens de GP van Turkije. De Brit kreeg in de tweede helft van de race echter af te rekenen met een klapband en dat zorgde ervoor dat hij twee plaatsen verloor. Net de twee verloren punten die met het incident gepaard gaan kunnen kostbaar blijken aan het eind evan het seizoen.

Omdat voorlopig nog niet duidelijk is wat de klapband heeft veroorzaakt is de band opgestuurd naar Tokyo waar Bridgestone de band verder zal onderzoeken.

"Het was geen lekke band, maar verder weten we nog niets. De band wordt nu opgestuurd naar Tokyo om een X-ray scan te ondergaan," aldus een woordvoerder van Bridgestone.

Officieel deelde McLaren mee dat er een probleem was met de band maar mogelijk is er meer aan de hand. Ook Fernando Alonso bekloeg zich immers over de staat van de banden in de achtenvijftigste ronde van de race. De Spanjaard vreesde eveneens dat hij serieuze problemen zou krijgen met de banden. Naar eigen zeggen verkeerden de banden toen in een slechte toestand.