“Knopjes op stuurwiel wennen snel”

McLaren-rijder Lewis Hamilton denkt dat de rijders snel zullen wennen aan het KERS-systeem. In 2009 zullen de rijders nog maar eens een knopje extra krijgen op hun stuurwiel dat dankzij het recovery system een boost zal leveren aan de wagen.

Lewis Hamilton weet maar al te goed dat het indrukken van het verkeerde knopje drastische gevolgen kan hebben. De Britse rijder blokkeerde in 2007 op een cruciaal moment de wagen door op Interlagos op één van die knopjes te drukken. Hamilton kon toen echt niemand anders met de vinger wijzen en verknoeide zijn laatste kans op de titel.

“Het extra knopje zorgt niet voor problemen en men zal er snel aan wennen. We hebben sowieso al veel knopjes op het stuur dus in principe stoort eentje meer nu ook weer niet. Als rijder voel je ook aan in welke bochten het systeem het meest weet bij te dragen en verspil je je boost niet in andere bochten. Het is iets nieuws waar je echt mee kan spelen vanuit de cockpit en ik amuseer me er best mee”, aldus Lewis Hamilton over zijn KERS.

Tot slot wist Hamilton nog te vertellen dat men er bij McLaren alles aan doet om het systeem zo veilig mogelijk te maken. De Britse rijder heeft alle vertrouwen in deze extra voorziening op de MP4-24 en zal het zeker gaan gebruiken. Hopelijk drukt hij in 2009 wel niet te vaak op de verkeerde knop.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023