Kombocht Zandvoort krijgt hellingshoek van 32 procent

Het Circuit Zandvoort ondergaat voor de ‘Dutch GP’ een serieuze metamorfose. Zo komt er onder andere een nieuwe kombocht met een hellingsgraad die twee keer zo groot is als de banking van de Indianapolis Motor Speedway.


Tegen mei moet, behoudens oponthoud door allerlei administratieve en juridische problemen, het Circuit Zandvoort volledig klaar zijn voor de terugkeer van de ‘Dutch GP’ op de F1-kalender. Het circuit ondergaat daarvoor enkele ingrijpende wijzigingen, waaronder een veelbesproken ‘kombocht’.

Die kombocht zou volgens Robert van Overdijk, directeur van Circuit Zandvoort, een hellingshoek van 32 procent krijgen, wat overeenkomt met achttien graden. Het verschil tussen de bovenkant en onderkant van de bocht zou daardoor een indrukwekkende 4,5 meter bedragen.

“Ja, die kombocht wordt inderdaad wel het meest spectaculaire onderdeel van het circuit. Die bocht wordt uitgerust met een stijgingspercentage van 32 procent”, vertelde circuit-directeur Van Overdijk tijdens een gesprek met ‘BNR Nieuwsradio’.

“Het hoogteverschil van onderin de bocht tot boven wordt daardoor vierenhalve meter, dus dat is behoorlijk. We maken eigenlijk een Amerikaanse bocht op een verder Europees circuit. Dat is uniek.”

Verschillende rechtszaken zijn de voorbije periode in het voordeel van het Circuit Zandvoort uitgesproken. Wel moeten er uiteraard nog heel wat verbouwingen plaatsvinden en ook moeten er nog enkele zaken geregeld worden met de gemeente Zandvoort. Van Overdijk verwacht echter dat tegen februari alles geregeld zou moeten zijn.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022