Max Verstappen: “Vier seizoenen in een dag”

Max Verstappen reed tijdens de tweede oefensessie de derde tijd op iets meer dan een tiende van Sebastian Vettel en blikt redelijk tevreden terug op de uitdagende vrijdagsessies.


“Ik denk dat vandaag anders zal zijn dan zaterdag en zondag,” blikte Verstappen volgens zijn officiële website terug op de vrijdag in Brazilië.

“Het positieve van vandaag is dat het met de auto meteen wel redelijk goed zat, er waren geen hele grote problemen.”

Ondanks het feit dat hij beide Mercedes-rijders achter zich hield denkt Verstappen dat Hamilton en Bottas op de lange runs tot nu toe sneller dan hem zijn.

“Ik denk dat Mercedes tijdens de long run iets sneller was vandaag, maar dat kan morgen weer helemaal anders zijn met het weer. We gaan het zien. Je kan hier vier seizoenen in een dag hebben, maar op zich vind ik dat wel mooi, want dat geeft je soms wel mooie wedstrijden.”

Verstappen werd vervolgens ook gevraagd waarom de starts de voorbije races beter verlopen dan vroeger.

“Er worden op de testbank dingen geprobeerd met de motor en dan wordt de software daarop aangepast. In het begin van het seizoen was het gewoon niet goed, dus daar hebben we wel veel tijd aan besteed. Je hebt nog steeds dezelfde procedure, het is niet zo dat ik van het een op het andere jaar niet meer kan starten. Ik moet gewoon hetzelfde doen als altijd en zij moeten zorgen dat het werkt,” aldus Verstappen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022