“Komende twee maanden zijn cruciaal voor de kansen van Mercedes in 2023”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Volgens Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff staat zijn team voor een cruciale periode waarin bepaald zal worden of Mercedes volgend jaar wel zal kunnen meestrijden voor de wereldtitel.

Mercedes kende dit jaar een bijzonder moeizame start van het seizoen. Het kon nooit echt meedoen voor de overwinning, laat staan dat het kon strijden voor de wereldtitel. Het moest vooral proberen profiteren van steken die Red Bull en Ferrari lieten vallen om op het podium te eindigen.

De Mercedes W13 was helemaal niet competitief genoeg en er bleken cruciale problemen te zijn met de wagen die ervoor zorgden dat ook de verdere ontwikkeling de situatie niet kon recht trekken.

“Het ontbrak ons aan de tools, de simulaties, het begrijpen en ontdekken van het probleem dat we zouden creëren met de manier waarop de wagen ontwikkeld was,” aldus Toto Wolff.

“Dat we niet met onze wagen konden rijden zoals we dat wensten te doen. Aerodynamisch en mechanisch bevond hij zich nooit in de ‘sweet spot’. Het vergde ons maanden om enkele dingen tegen te draaien die we gedaan hadden.”

Volgens Toto Wolff werd er de voorbije maanden vooruitgang geboekt, zeker wat betreft het begrijpen van de wagen alsook wat er beter moet maar wacht zijn team de komende weken een cruciale periode die zal bepalen hoe competitief Mercedes in 2023 zal zijn.

“Het is niet zo dat ik denk dat we de Heilige Graal ontdekt hebben, dat we alles nu begrijpen en het volgend jaar super zal gaan. Dit is nu een cruciale periode. We hebben de komende één à twee maanden letterlijk nood aan een bepaalde precisie om te begrijpen wat er moet gebeuren voor volgend jaar.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print