“Fernando Alonso probeerde in 2007 mecaniciens bij McLaren om te kopen met cash geld”

Alpine F1 team
Alpine F1 team

Voormalig monteur bij McLaren Marc Priestley zegt dat Fernando Alonso de monteurs bij McLaren probeerde om te kopen met enveloppen met cash. 

In 2007 kwam Fernando Alonso bij McLaren aan als tweevoudig wereldkampioen met als teamgenoot de onervaren Lewis Hamilton. Al snel bleek dat Alonso een serieuze kluif zou hebben aan Hamilton en dat maakte de Spanjaard nerveus. Zelfs in die mate dat Alonso de monteurs bij McLaren voor zich wou winnen met wat louche trucjes.

“Een van Fernando’s tactieken is om te proberen het hele team over te halen naar zijn kant van de garage,” aldus Priestley in de ‘Pitstop podcast’.

“En Fernando’s manager, of zijn trainer, deelde kleine bruine enveloppen gevuld met geld uit aan iedereen die niet aan de auto van Lewis werkte.”

“We kregen allemaal deze kleine bruine enveloppen en ik herinner me dat ik de envelop openmaakte.”

Op de vraag hoeveel geld hij uitdeelde, zei Priestley “Het was iets van 1 500 euro ofzo”.

Uiteindelijk kwam het team van McLaren ook achter het spelletje dat Alonso speelde en moesten de mecaniciens het geld dat ze gekregen hadden aan een goed doel schenken.

“Aan de ene kant kun je zeggen dat het een slimme tactiek was, maar uiteindelijk kwam het team er natuurlijk achter en moesten we alles aan een goed doel schenken.”