Mattia Binotto geeft toe: “Mercedes dat voor Ferrari eindigt zou bijzonder pijnlijk zijn”

Ferrari
Ferrari

Er liepen dit seizoen verschillende dingen mis bij Ferrari. Teambaas Mattia Binotto probeerde steeds de druk op zijn team af te houden en de nood tot wijzigingen te nuanceren maar nu geeft ook Binotto toe dat wijzigingen zich opdringen bij Ferrari.

Tijdens verschillende races werden er strategische fouten gemaakt en ook op andere vlakken liep het soms mis bij Ferrari. Dit alles gecombineerd met een wagen die bij Red Bull doorheen het seizoen meer progressie boekte dan die van Ferrari heeft ertoe geleid dat Ferrari in de titelstrijd volledig uitgeteld is geraakt.

“We moeten geen mensen veranderen maar we moeten zeker en vast sommige dingen veranderen,” gaf Mattia Binotto toe tegenover ‘Sky Sports F1’.

“De manier waarop we communiceren, de manier waarop we onze beslissingen nemen … er zijn veranderingen noodzakelijk.”

“Het zal misschien noodzakelijk zijn om waarde toe te voegen, om mensen toe te voegen. Maar mensen wijzigen is niet de manier waarop ik het wil aanpakken, dat is een oude manier om de problemen aan te pakken.”

Momenteel staat Ferrari in het constructeurskampioenschap slechts 35 punten voor op Mercedes. Binotto werd gevraagd wat zijn reactie zou zijn indien Mercedes hen zou verslaan in de strijd om de tweede plaats.

“Het zou pijnlijk zijn,” gaf Binotto toe. “Wat het resultaat betreft en omwille van de manier waarop we aan het seizoen zijn begonnen. Het zou bewijzen dat we onze wagen tijdens het seizoen niet voldoende verbeterd hebben. Het toont dat we te veel fouten gemaakt hebben.”

“Maar we staan voor en het is onze intentie om voor hen te eindigen.”

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen