Komt het verbod op bandenwarmers er dan toch niet?

Er gaan steeds meer stemmen op om het omstreden verbod op bandenwarmers, dat normaal gezien vanaf 2009 inwerking treedt, te schrappen.

Het verbod op bandenwarmers werd enige tijd geleden aangekondigd, samen met de mededeling dat slicks terug gebruikt zullen worden vanaf 2009. Na een test met de slicks in Barcelona kwamen echter meer en meer rijders met bezwaren tegen het verbod op bandenwarmers. Het snelheidsverschil tussen wagens met nieuwe, en dus koude slicks, zou te groot zijn ten opzichte van wagens met warme banden die al enkele rondes gereden hebben. Daardoor zouden er gevaarlijke situaties kunnen ontstaan op het circuit.

In eerste instantie ging bandenleverancier Bridgestone niet akkoord met de bezwaren, ze zouden immers betere slicks ontwikkelen voor 2009. Nu lijkt de FIA echter ook te twijfelen aan het reglement nu bekend raakt dat de regel voorligt op de volgende vergadering van de World Council en daar waarschijnlijk zal geschrapt worden.

"De FIA wil vermijden dat het een minimale bandendruk moet invoeren en men vreest verder dat de teams veel complexere en veel duurdere systemen zullen ontwikkelen om de banden op temperatuur te brengen," aldus een bron.