Komt Mercedes in de problemen met haar achterbanden?

Daimler Media
Daimler Media

Net als teamgenoot Lewis Hamilton is ook Valtteri Bottas dat de eerste en tweede plaats van Mercedes tijdens de tweede oefensessie op vrijdag niet betekent dat Mercedes een vlot en zorgeloos weekend in Barcelona zal kennen. Bij Mercedes zijn ze vooral op hun hoede voor eventuele problemen met de achterbanden.

“Het hele veld lijkt dicht bij elkaar te zitten,” vertelde Bottas. “Ferrari zag er sterk uit maar we moeten ons gewoon concentreren op onze prestaties en het maximale uit dit pakket halen.”

“We weten dat elke milliseconde cruciaal zal zijn in de kwalificatie. Het was een solide dag, het gevoel in de auto was niet al te slecht en er zijn geen enorme balansproblemen, dus ik ben redelijk tevreden.”

Volgens de Trackside Engineering Director van Mercedes, Andrew Shovlin, zou het grootste probleem voor de Mercedessen dit weekend wel eens de achterbanden kunnen zijn die gaan oververhitten maar tot dusver lijken ze dat probleem onder controle te hebben.

“De zaken lijken onder controle te zijn, zelfs in de warmere omstandigheden van de middagsessie”, blikte Shovlin terug op de vrijdagsessies. “We hebben nog werk te doen om het beste uit de band te halen bij weinig brandstof, want we hebben niet zoveel tijd gevonden als sommige anderen.”

“Maar we hebben een goede basis. Het verkeer was moeilijk vandaag, het is een korte ronde en het leek erop dat Red Bull daar meer last van had dan wij.”

“We gaan ervan uit dat ze qua pace heel dicht bij elkaar zitten en dat we vannacht alles moeten vinden wat we kunnen.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021