Lewis Hamilton: “Verbazingwekkend om de vooruitgang bij McLaren, Ferrari en Alpine te zien”

Daimler Media
Daimler Media

Lewis Hamilton sloot de tweede oefensessie op vrijdag bovenaan de tabellen af maar desondanks bleef hij niet blind voor het feit dat de verschillen vrij klein blijven.

Op het eerste zicht zou men bijna zeggen dat Mercedes als vanouds de eerste twee plaatsen bezette in de uitslag van de tweede oefensessie. Als we de verschillen gaan bekijken zien we echter dat de eerste veertien auto’s binnen een seconde van elkaar geëindigd zijn met vooral in het oog springende prestaties van de twee Alpines en Charles Leclerc in de Ferrari.

Dat is ook de wereldkampioen niet ontgaan en dat brengt volgens hem ook druk met zich mee. 

“Het is verbazingwekkend om de vooruitgang te zien die McLaren, Ferrari en Alpine maken en niet alleen Red Bull,” merkte Hamilton op. “Dat zet ons onder druk.”

“Het lijkt close, maar ik denk dat we een goed tempo hebben”, vervolgde hij. “We begrijpen de auto en weten welke kant we op moeten qua balans.”

“Onze balans is vergelijkbaar met die van de vorige race. We hebben onderweg wat kleine aanpassingen gedaan, ik weet niet of de wagen tijdens de sessie beter is geworden, maar er waren zeker wat dingetjes te vinden.”

Beide Mercedessen speelden haasje-over want tijdens de eerste sessie op vrijdag was het Valtteri Bottas die de snelste tijd liet optekenen.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021