Koreaanse banden in de F1?

Maar liefst twee Koreaanse bandenproducenten zouden in de toekomst de teams van banden willen voorzien. In 2010 zal Bridgestone nog steeds de enige leverancier zijn maar de Japanners houden er na afloop van dit seizoen mee op.
Als de plannen volgens Korea mogen verlopen, dan krijgen we er vanaf 2011 een nieuwe bandenleverancier bij. Gedurende meerdere seizoenen was slechts één bandenleverancier aanwezig. Michelin koos voor de exit uit de formule 1 en nadien werd het reglement door de FIA aangepast zodat er nog maar één bandenleverancier in de F1 mag zijn.

Volgens het Duitse Auto Motor und Sport zou men er momenteel dan ook weer alles aan doen om Bridgestone in de sport te kunnen houden. Indien men opnieuw een tweede bendenleverancier zou toestaan, dan zouden de kosten bij Bridgestone dalen met een bedrag van ongeveer 100 miljoen euro. Korea is dus van harte welkom!

Het is nog niet duidelijk over welke bandenmerken men het hier exact heeft maar vermoedelijk betreft het hier de merken Kumho, Nexen en Hankook. Op 22 januari zou men bekendmaken of de Koreaanse plannen ook daadwerkelijk een feit worden vanaf 2011.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}