Opnieuw vraagt men derde wagen per team

Nu Michael Schumacher voor Mercedes GP heeft gekozen zou je toch denken dat de Italiaanse renstal Ferrari haar plan om een derde wagen in zetten in de doofpot zou stoppen. Het tegenovergestelde is echter waar.
Je hoeft opniew geen voorstander van Schumacher te zijn om toe te geven dat Mercedes er sowieso extra inkomsten zal door aantrekken. Wat we zeker niet mogen vergeten is dat Ferrari-president Luca di Montezemolo in 2009 nog een voorstel indiende om een derde wagen per team op de grid te plaatsen.

Schumacher zou het zitje krijgen maar de plannen verliepen helemaal anders nadat ondermeer Williams tegen het voorstel was. Bij Williams is men, mogelijk terecht, van mening dat de circuits daar niet op voorzien zouden zijn. Geen derde wagen dus in 2010!

Nu Schumacher in 2010 voor de renstal van Mercedes en Ross Brawn heeft gekozen zou je maar denken dat Ferrari haar plan achterwegen zou laten en dat het voldoende onkosten heeft aan twee wagens. Ondanks de lange stilte sprak Stefano Domenicali zich onlangs toch nog uit over dit onderwerp.

“Indien Ferrari over een derde wagen spreekt, dan hoeft dat niet noodzakelijk een derde wagen binnen ons eigen team te zijn. We zouden een kleiner team op de grid kunnen plaatsen en ze met onze eenzitters laten rijden”, aldus Stefano Domenicali.

Tot slot vermelden we jullie nog even dat enkele bronnen melden dat MotoGP-rijder Valentino Rossi nog maar eens een overstap naar de F1 zou overwegen en dat deze dus gelinkt wordt aan het derde zitje bij Ferrari. In principe was dit vorig jaar ook zowat het geval. Volgens Bernie Ecclestone zouden sommige teams binnen de sport nu al beter af zijn met een wagen die afkomstig is van een andere renstal!

a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}