Ecclestone heeft enkele vreemde voorstellen

Formule 1 CEO Bernie Ecclestone verklaarde onlangs dat hij van mening is dat het nieuwe puntensysteem voor 2010 weinig effect zal hebben. Veel meer sensatie zal er volgens de Brit dus niet zijn in 2010.
In 2010 moet je er als supporter alvast rekening mee houden dat de winnaar van een Grand Prix 25 punten als beloning krijgt voor zijn prestatie. Deze zal meteen minstens 5 punten uitlopen op zijn directe tegenstander. De tweede rijder die over de finish komt verdient dus 20 punten, 5 meer dan de derde rijder die vanzelfsprekend 15 punten krijgt. Dit is dus de puntenverdeling binnen de top 3.

Als het aan Bernie Ecclestone had gelegen had het verschil in deze bovenvermelde verdeling er nog iets groter uitgezien. Ecclestone wil dat de rijders terug strijden zoals vroeger en dat noemen wij in onze termen dus, meer sensatie! Verder had Ecclestone ook nog een zeer interessant voorstel inzake het nemen van binnenwegen, of “shortcuts”. Elke rijder zou dan recht hebben om er enkele malen per GP gebruik van te maken.

“In eerste instantie zijn de beslissingen die men heeft genomen niet ondoordacht gebeurd en is men met een verstandig systeem voor de dag gekomen. Het systeem waarover we eerder tot een akkoord kwamen maakte niet veel verschil. In 2010 zal de verandering zeker opvallen maar persoonlijk had ik de verdeling binnen de top 3 nog groter gemaakt. Daardoor zou de motivatie om in te halen bij de rijders drastisch toenemen”

“Vervolgens had ik het voorstel om de circuits van binnenwegen te voorzien zodat rijders die enkele malen per GP zouden kunnen gebruiken. Op die manier zouden de kijkers dan rekening moeten houden met het nog aantal toegestane mogelijkheden per rijder. Rijders zouden ook minder vastzitten achter andere rijders waardoor ze tijd verliezen”

“De moderne wagens nemen ook een deel van de sensatie weg. De remmen zijn zo betrouwbaar en veilig, waarschijlijk ben ik nu fout, maar ik zou zelf kunnen remmen als ik de remindicatoren bekijk op onze schermen. Vroeger haalde men meestal in tijdens het remmen voor bochten maar dat is verleden tijd. Toch denk ik dat 2010 ook een mooi jaar zal worden en dat de competitie groot zal zijn. Het zou wel eens het beste seizoen in jaren kunnen worden”, zo verklaarde Bernie Ecclestone.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}