Krijgen we binnenkort een nieuw F1-team uit Monaco?

​Er staat momenteel een project in de steigers met de niet mis te verstane naam ‘Monaco F1 Racing Team’. Het heeft als doel om in de de toekomst met een nieuw team aan het wereldkampioenschap Formule 1 deel te nemen.


​Het was de nieuwe CEO van de F1, Stefano Domenicali, die met het nieuws naar buiten kwam dat de firma ‘Monaco Increase Management’ (MIM) voor de tweede keer een poging zal ondernemen om een F1-team op poten te zetten.

​In 2019 tastte het bedrijf, gesticht door Salvatore Gandolfo, al eens de mogelijkheden af om met Campos Racing een Spaans F1-team op te richten. Maar verder dan wat gesprekken met toenmalig CEO van de F1, Chase Carey, kwam het niet. Desalniettemin is MIM toch aan het project blijven verderwerken met als doel om in 2021 aan de start van het wereldkampioenschap F1 te staan.

​Die streefdatum kwam er omdat normaalgesproken dit jaar het nieuwe concorde agreement van start zou gaan met nieuwe regels op zowel financieel als technisch vlak maar daar heeft COVID-19 een stokje voor gestoken. De nieuwe regels worden uitgesteld tot 2022 en de F1 heeft in het nieuwe concorde agreement een bepaling laten opnemen die zegt dat een nieuw team tweehonderd miljoen dollar inschrijvingsgeld moet betalen, een gigantisch bedrag dat verdeeld wordt onder de bestaande teams.

Maar volgens Stefano Domenicali bestaat er misschien wel een mogelijkheid dat dit enorme inschrijvingsgeld zou kunnen kwijtgescholden worden en dat heeft de interesse van Gandolfo weer aangewakkerd.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol 7-daagsebol 7-daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print