Krijgen we binnenkort opnieuw een Amerikaanse rijder in de F1?

Haas F1 team
Haas F1 team

Het Haas F1 team zit al enkele jaren in de Formule 1 en ondanks dat het een Amerikaans team is reed er nog geen enkel F1-seizoen een Amerikaan voor de renstal. Daarin hoopt teambaas Guenther Steiner de komende jaren verandering te brengen.

Sinds Liberty Media de Formule 1 heeft overgenomen probeert het de Formule 1 dichter bij de fans te brengen. Als Amerikaans bedrijf probeert het ook om met de Formule 1 meer aanwezig te zijn in de Verenigde Staten.

Volgend jaar vindt er naast een race op het Circuit of The Americas voor het eerst ook een race in Miami plaats. Daarnaast blijft het echter vooral wachten om opnieuw een Amerikaanse rijder op de startgrid te zien staan.

Daarvoor wordt er vooral naar het Haas F1 team gekeken. Haas F1-teambaas Guenther Steiner laat weten niet weigerachtig te staan tegenover het idee van een Amerikaanse rijder in zijn team.

“We bekijken het zeker en vast, ik heb er ook met Stefano Domenicali over gesproken, wat er mogelijk is en wat niet, we proberen een plan te maken voor de toekomst,” aldus Steiner tijdens het raceweekend in Azerbeidzjan.

De laatste Amerikaanse rijder op de startgrid van de Formule 1 was Alexander Rossi in 2015.

Steun F1journaal.be en profiteer nog snel van de SOLDEN via onderstaande banner Sale / Solden juli 2021Sale / Solden juli 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print

GP van Hongarije: wk-stand

Door zijn derde plaats tijdens de GP van Hongarije grijpt Lewis Hamilton de leiding in het kampioenschap. Max Verstappen kijkt nu aan tegen een achterstand van zes punten

Lees verder »