Krijgen we dan toch sprintraces in de Formule 1?

De F1-teams zullen deze week stemmen over het uittesten van sprintraces tijdens het F1-seizoen 2021.


Het idee van een omgekeerde startgrid mag volgens F1-baas Stefano Domenicali dan wel al begraven zijn, dat van de sprintraces is dat duidelijk nog niet. De Formule 1 zal de F1-teams immers vragen om te stemmen over het idee.

Vorig jaar werd al het idee geopperd om sprintraces uit te testen maar Mercedes bood hevig weerstand tegen het idee. Volgens diverse bronnen zouden ze bij Mercedes nu meer open staan voor het idee van sprintraces.

Het zou de bedoeling zijn om op zaterdag een sprintrace van 100 kilometer te houden in de plaats van een kwalificatie. De uitslag van de sprintrace zou eveneens gebruikt worden om de startgrid op zondag te bepalen. De startgrid op zaterdag wordt dan weer bepaald door een kwalificatie op vrijdag.

Tijdens de sprintrace zou de top acht punten krijgen en dat voor de helft van de punten die tijdens een volwaardige races normaal toegekend worden. Om het voorstel van de sprintraces erdoor te krijgen moeten er 28 van de 30 stemmen voor het idee zijn. In de F1-commissie hebben de FIA en de F1 elk tien stemmen, de overige tien stemmen zijn verdeeld over de tien teams.

Volgens ‘BBC Sport’ zou het de bedoeling zijn om sprintraces toe te passen tijdens de raceweekends in Montreal, Monza en Interlagos. Vervolgens zou het concept verder geëvalueerd kunnen worden.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022