Krijgt Mexico een plaats op de F1-kalender van 2014?

Het zou een verrassing van formaat zijn, maar de indicaties over een terugkeer van Mexico op de F1-kalender worden steeds sterker.
image
De voorbije jaren waren er reeds meermaals berichten dat Mexico mogelijk zou terugkeren op de F1-kalender. In 2008 was er het bericht dat Mexico een F1-race wou organiseren in 2010, maar dat ging uiteindelijk niet door. In september van vorig jaar liet Bernie Ecclestone dan weer verstaan dat hij een hevig voorstander is van een mogelijke F1-race in Mexico en Zuid-Afrika.

Volgens Autosport staat Bernie Ecclestone op het punt om Mexico toe te voegen aan de F1-kalender. Daarbij zou de race doorgaan op het circuit van Mexico City. Dat circuit zou op tijd klaar kunnen gemaakt worden voor een F1-race in 2014. Vooral Carlos Slim, de grote telecombaas achter ondermeer Telmex, zou het F1-project voor Mexico City intensief steunen.

Indien Mexico zou terugkeren op de F1-kalender zal er een bestaande race opnieuw moeten verdwijnen. De GP van India verdwijnt volgend jaar alvast van de kalender en ook Zuid-Korea en New Jersey bevinden zich in moeilijke papieren. New Jersey was normaal voorzien voor 2013 maar moet nu in 2014 voor het eerst op de F1-kalender staan, al is ook dat nog niet zeker.

De laatste Grote Prijs van Mexico werd verreden in 1992 op de Autodromo Hermanos Rodriguez in Mexico City, Nigel Mansell won toen de race.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol7daagsebol7daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print