Michelin wil praten over F1-banden in 2014

De Franse bandenfabrikant wil praten over het leveren van banden aan de Formule 1 in 2014.
De voorbije weken doken er meermaals geruchten op dat Michelin eventueel zou willen terugkeren naar de Formule 1. Pascal Couasnon van Michelin heeft tijdens een interview met Le Figaro laten verstaan dat Michelin wil praten over de functie van bandenleverancier in 2014. Michelin zou dit aan de FIA kenbaar gemaakt hebben.

“Onze positie is nu gekend. Indien ze willen praten dan zijn we er klaar voor,” aldus Pascal Couasnon.

Een probleem zou wel kunnen zijn dat Michelin de Formule 1 wil voorzien van 18 inch-banden, terwijl Pirelli de teams momenteel voorziet van 13 inch-banden. Dit zou een serieuze impact hebben op de wagens voor 2014. Die wagens bevinden zich bovendien al in een ver stadium van ontwikkeling. Wetende dat de teams al niet akkoord gingen met een voorstel van Pirelli om iets grotere en bredere achterbanden te voorzien in 2014, lijkt de kans dan ook klein dat Michelin die wil zou kunnen doordrijven.

Paul Hembery liet tijdens een interview met F1journaal.be ook weten dat er reeds een akkoord is met tien van de elf F1-teams om hen volgend seizoen van banden te voorzien. Het volledig interview met Paul Hembery leest u vanavond op F1journaal.be.
a:1:{s:9:”file_name”;s:27:”pascal-couasnon_282x202.jpg”;}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}