Kubica beklaagt zich zijn slechte start

Robert Kubica werd derde en eindigde zo dus op het podium in Monaco. De Pool mag dus tevreden zijn over zijn race, maar Kubica vervloekt vooral zijn slechte start die hem een plaats kostte.
Kubica maakte bijna gans het weekend in Monaco indruk. De Pool was het snelst tijdens de derde oefensessie en ook tijdens de kwalificatie was de Pool erg snel onderweg. Uiteindelijk resulteerde het in een plaatsje op de eerste startrij. Helaas verloor Kubica bij de start meteen zijn tweede plaats aan Sebastian Vettel, waardoor Mark Webber meteen ook op rozen zat.

image

“Ik wist dat het moeilijk zou zijn om van de vuile kant van de baan te starten,” aldus Robert Kubica. “Normaal zou ik proberen om mijn positie te verdedigen, maar ik zag dat Mark (Webber) slecht wegkwam en ik dacht dat ik kans maakte om hem in te halen.”

“Ik gaf te vroeg vol gas en daardoor kreeg ik wielspin. Daardoor was ik te laat om de deur dicht te doen tegenover Vettel en moest ik me verdedigen tegenover Massa.”

image

“Vervolgens kon ik Sebastian goed volgen, ik denk dat we zelfs een beetje sneller waren. Met ongeveer nog dertig ronden te gaan had ik een flat spot en kreeg ik heel wat vibraties. Ik vreesde dat ik nog een pitstop zou moeten maken,” zei Kubica. “Niemand van ons had verwacht om op het podium te finishen. Mijn felicitaties ook aan Renault, dat met haar motoren alle posities op het podium bezet.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}