McLaren verlaat Monaco teleurgesteld

McLaren-rijder Jenson Button zal zich de race in Monaco heel anders hebben voorgesteld. De Brit diende zijn wagen al in de derde ronde te parkeren. Lewis Hamilton eindigde op een anonieme vijfde plaats, vanwaar hij ook gestart was. Geen glitter en glamour dus in Monaco voor McLaren.
image

Jenson Button wist in 2009 nog als winnaar over de finish te rijden in Monaco. In 2010 valt zijn wedstrijd helemaal tegen nadat het team blijkbaar de sidepods van zijn MP4-25 waren vergeten vrij te maken. Het uitrijden van de Safety Car zorgde alvast niet voor extra koeling.

“Mijn wagen liep al iets te warm toen hij zich nog op de startgrid bevond. Blijkbaar is men vergeten de sidepods vrij te maken en vanaf het begin van de race kon ik het ook al snel ondervinden. Ik vond voldoende koeling maar toen de Safety Car het circuit op kwam zakte het tempo en dus ook de luchtkoeling. Het team zal nu uitzoeken of het daadwerkelijk de motor is die opgaf. Ik had uiteraard meer verwacht van mijn race”, aldus Jenson Button.

image

Voor Lewis Hamilton was de actie op de baan vlak na de start al voorbij. “Mijn start was best goed”, aldus de Brit tegenover de BBC. “Ik probeerde me in de eerste bocht nog in de strijd om de derde plaats te mengen, maar moest me uiteindelijke gewonnen geven. Inhalen is verder nagenoeg onmogelijk in Monaco, zeker als de auto’s voor je ongeveer even hard rijden.”

De rest van de race deed Hamilton het daarom rustig aan. “Ik wilde niet dat er weer iets zou exploderen, dus ik heb mijn banden gespaard en goed gezorgd voor de auto. Het was een behoorlijk saaie race, zeker na de pitstop. Er waren wel wat safety car-situaties, maar ik heb niet kunnen zien wat daaraan vooraf ging. Waarschijnlijk was het op televisie boeiender.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}