Kubica: “Ik ging voor Ferrari rijden, het was mijn laatste rally”

Robert Kubica heeft in een interview tijdens een podcast van Tom Clarkson bevestigd dat hij normaal gesproken in 2012 voor Ferrari ging rijden. Zijn zwaar rally-ongeval stak daar echter een stokje voor.


Jarenlang waren er geruchten dat de Pool Robert Kubica rond de periode van zijn rally-ongeval de overstap naar het Ferrari F1-team zou maken. Kubica heeft nu dus bevestigd dat die hardnekkige geruchten waar bleken te zijn.

“Het grootste nieuws was eigenlijk dat die rally eigenlijk mijn laatste rally zou zijn, aangezien het team waarvoor ik in 2012 zou gaan rijden me niet zou toestaan om aan een rally deel te nemen,” aldus Kubica.

En bij een team dat zoiets niet toestaat, dan denk je uiteraard aan een Italiaanse team.

“Ja, het was een rood team,” antwoordde Kubica op de vraag of het desbetreffende team Ferrari was. “Ik weet niet of Fernando het wist. Ik zou minder betaald worden dan bij Renault.”

Voor veel rijders is het een droom om ooit voor Ferrari te rijden. Na zijn rally-ongeval had Kubica echter weinig tijd om daar bij stil, de Pool was vooral een pijnlijke revalidatie aan het beleven.

“Ik werd geen Ferrari-rijder maar ik kwam o zo dichtbij,” vertelt Kubica. “Mijn herstel was zo hard dat ik de eerste achttien maanden de pijn van het missen van een zitje bij Ferrari niet voelde. Ik was mij aan het concentreren op mijn blessures en mijn herstel.”

“Hoe meer tijd erover ging, hoe moeilijker dat het werd. Er waren harde momenten dat mijn herstel en mijn verwondingen 100 procent van mij vergden, maar ik miste de Formule 1.”

“Mijn herstel was pijnlijk maar het was niet pijnlijker omdat ik wist dat ik normaal in de Ferrari zou zitten. Het is nu pijnlijker,” besloot Kubica.

Kubica hoopt nog steeds om een comeback in de Formule 1 te kunnen maken. Daarbij hoopt hij vooral om volgend jaar eventueel een racezitje bij Williams te kunnen bemachtigen, waar hij nu testrijder is.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen