Binennkort F1-teams met slechts één of drie wagens?

Het zou best kunnen dat we binnenkort F1-teams met slechts één wagen, of zelfs drie wagens, op de startgrid zien verschijnen. Het idee wordt alvast in overweging genomen door een werkgroep van de Formule 1 die de toekomstige regels moet bepalen.


Het aantal wagens per F1-team is al langer een onderwerp van discussie. De voorbije jaren kwamen en verdwenen er verschillende F1-teams, waardoor de startgrid momenteel nog maar uit tien teams en twintig wagens bestaat, aan absoluut minimum?

Momenteel bepaalt het reglement van de Formule 1 dat ieder F1-team uit twee wagens bestaat en er werd al vaak geopperd om de teams de mogelijkheid te geven om met drie wagens aan de start te verschijnen. Het zou immers een ‘beperkte’ logistieke extra inspanning vragen om een derde wagen op het circuit te voorzien.

Nu is er echter daarnaast ook een idee ontstaan om teams toe te staan om met slechts één F1-bolide te racen. Het is een denkpiste om eventuele nieuwe teams aan te trekken die dan kosten kunnen besparen.

“Het heeft nog niet op de agenda gestaan,” aldus Pat Symonds vorige week tijdens een conferentie van de ‘Motorsport Industry Association’. “Het is echter een goed agendapunt voor onze volgende meeting, iets waarover we zeker zullen debatteren.”

“Wat eigenlijk bekeken wordt is wat het ideale aantal wagens is. Meer dan de vraag te stellen of we meer teams in de Formule 1 moeten introduceren.”

Volgens Symonds, die deel uitmaakt van de F1-werkgroep die moet nadenken over de toekomst van de Formule 1, zullen de huidige F1-teams het voorstel echter niet graag zien komen.

“Ik denk dat momenteel één van de problemen van de Formule 1 is dat de teams te veel macht hadden.”

“Maar het zal een beetje zijn zoals de kalkoenen die voorafgaand aan Kerstmis over hun toekomst moeten stemmen,” aldus Symonds.

“Ik denk dat de huidige teams zich zorgen zullen maken dat hun macht zal verminderen wanneer er iets wijzigt. We moeten echter evolueren en de sport veranderen aangezien ook de wereld rondom ons verandert.”

Het agendapunt van het aantal wagens per team belooft dan ook nog tot verhitte discussies te leiden …
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen