Kubica: “Ik was in schok, ik was beschaamd hoe traag we waren”

Robert Kubica nam vandaag voor het eerst in zeven jaar deel aan een officiële oefensessie tijdens een raceweekend in de Formule 1. De Pool mocht voor Williams de eerste oefensessie afwerken en dat was geen aangename invalbeurt.


Het Williams F1 team bengelt immers pijnlijk achteraan in het constructeurskampioenschap. De renstal liet vanochtend Kubica testen zodat de Pool met al zijn ervaring nuttige feedback kon geven over de Williams FW41.

“Ik verwachtte een moeilijke situatie toen ik naar Barcelona kwam,” vertelde Kubica. “De eerste oefensessie was echter nog moeilijker dan ik had verwacht.”

Kubica had zich dus duidelijk aan een moeilijke ochtend verwacht maar desondanks was alles toch nog veel erger dan hij had verwacht.

“Op het vlak van de balans was het voor ons een erg moeilijke sessie,” vertelde Kubica tegenover ‘Sky Sports F1’. “Dat hadden we ook deels verwacht maar niet zo erg. Het was een beetje een schok voor mij.”

“Ik voelde me beschaamd terwijl ik in de wagen zat en aan het rondrijden was. Het was immers zo moeilijk om ermee te rijden en ik voelde me zo traag op sommige stukken. We konden echter niet meer doen.”

“Deze ochtend waren we echt traag. Los van het feit dat we traag waren was het ook bijna onmogelijk om de wagen op de baan te houden. Er is iets dat we moeten veranderen om het leven van de rijders eenvoudiger te maken.”

En daarmee deed Kubica wat van hem met al zijn ervaring verwacht werd: als derde rijder in de wagen van Williams stappen en zoveel mogelijk feedback geven.

“Het was een goede test voor mij. Je moet proberen begrijpen waar jouw eigen limieten en de limieten van de wagen liggen,” blikt Kubica terug op zijn persoonlijke prestatie tijdens de test.

“Wanneer je je in mijn positie bevindt, waarbij je feedback moet geven, dan moet je geen gekke dingen doen. Ik ben erg blij over de manier waarop ik gereageerd heb op deze omstandigheden. Ik denk dat ik heb gedaan wat van mij gevraagd werd en ik ben tevreden over mijn prestatie.”


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023