Stoffel Vandoorne: “Dit is een mooi begin van het raceweekend”

Vandoorne reed tijdens zowel de eerste als de tweede oefensessie een negende tijd. Tijdens de tweede oefensessie was Vandoorne zelfs sneller dan zijn Spaanse teamgenoot Fernando Alonso, al reed onze landgenoot wel op de snellere bandencompound. Sowieso is het een bemoedigend begin van het raceweekend in Spanje.


“Het was een redelijk goede vrijdag voor ons,” begint Vandoorne zijn terugblik op de eerste twee oefensessies. “We hadden tijdens beide sessies een zeer druk werkschema. We moesten onderling op beide wagens erg veel uittesten en zien te begrijpen. Het was redelijk intens voor het team maar we zijn er goed in geslaagd om alles af te werken.”

McLaren introduceerde heel wat nieuwe onderdelen op haar wagen, zo heeft de McLaren MCL33 onder andere een opvallende nieuwe neus. Het gevoel bij Vandoorne was echter meteen positief.

“Mijn eerste gevoel vandaag was positief. Het is nog te vroeg om te kunnen inschatten hoe het middenveld er momenteel uitziet, het is echter morgen dat het telt. De bandenkeuze zal alvast erg moeilijk zijn.”

Onder moeilijke omstandigheden, er stond veel wind op het Circuit de Barcelona-Catalunya, reed Vandoorne sterke rondetijden, al beseft Vandoorne dat er morgen nog veel kan veranderen. Er zal dan ook alles op alles gezet worden om tegen morgen nog een extra stap vooruit te zetten met de wagen.

“De omstandigheden vandaag waren erg tricky en we zagen erg veel fouten op de baan vandaag. We moesten het echter allemaal onder dezelfde omstandigheden zien te doen en ik voelde me goed in de wagen. Ieder tiende dat ik morgen extra uit de wagen kan halen kan enorm belangrijk zijn tijdens de kwalificatie. Het is aan ons om alles goed voor elkaar te krijgen.”

“De resultaten van vandaag zijn veelbelovend maar tot we tot de limiet gepusht hebben zullen we niet echt weten waar we ons bevinden. We moeten nu zien te begrijpen wat we vandaag allemaal geleerd hebben. We moeten de wagen in de best mogelijke configuratie krijgen en zien wat het resultaat vervolgens is. Ik hoop dat dit een begin van een continu proces is waarbij we vanaf hier verder kunnen bouwen aan de rest van het seizoen,” besloot Vandoorne.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol 7-daagsebol 7-daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print