Kubica tevreden over eerste ervaringen met F-duct

De Poolse rijder Robert Kubica heeft tijdens de vrije trainingen op Spa-Francorchamps het nieuwe F-duct van Renault kunnen testen. Kubica wist er een respectievelijk derde en vierde tijd mee te doen noteren op vrijdag.

De zomerbreak zit er al enkele dagen op en als beloning voor het tamelijk lang wachten krijgen we dit weekend de voortzetting van het kampioenschap in eigen land.

Het is al langer geweten dat de Franse renstal Renault in Spa-Francorchamps dan toch met een eigen F-duct voor de dag zou komen. Zowel Robert Kubica als teamgenoot Vitaly Petrov hadden in 2010 dus nog niet kunnen ervaren wat de exacte invloed nu is van die oorspronkelijke uitvinding van McLaren. Tijdens de vrije trainingen kregen beide Renault-rijders dan eindelijk hun R30 met het zogenaamde F-duct ter beschikking.

“Het was vooral de bedoeling om tijdens de vrije trainingen het functioneren van ons F-duct na te gaan. Het hele team moest eerst ervaren welke invloed het systeem op onze wagen zou hebben. Ondanks de regenbuien functioneerde alles naar behoren en konden we uiteindelijk ook nog elke bandensoort op de proef stellen. De wagen gedroeg zich goed in alle omstandigheden en morgen zullen we proberen onze wagen nog fijner af te stellen”, aldus Robert Kubica.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol7daagsebol7daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print