Opnieuw een lastig weekend voor Mercedes GP?

Terwijl Nico Rosberg gefrustreerd zijn vrije trainingen diende af te werken moet teamgenoot Michael Schumacher nog steeds rekening houden met zijn bestraffing die pas zondag zal plaatsvinden. Opnieuw een lastig weekend voor Mercedes GP?
De Formule 1 is duidelijk een wereld van verschil. Bij Renault voerde men de vrije trainingen met een pas ontworpen F-duct uit, en dat lijkt vanaf het begin zowat optimaal te functioneren. Mercedes GP beschikt al langere tijd over een F-duct maar bij de Duitse renstal wil het systeem haar vruchten maar niet afwerpen.

Nico Rosberg vond het dan nog eens vooral vervelend dat de trainingen in afwisselende weersomstandigheden plaatsvonden. Zijn frustraties resulteerden alvast in een slechtere rondetijd dan die van Michael Schumacher.

“We hebben onze onderdelen tijdens de trainingen niet naar behoren kunnen testen. De weersomstandigheden stonden ons programma in de weg en dat resulteerde in weinig zinvolle informatie. Gedurende de ganse dag had ik last van onderstuur terwijl mijn regenbanden de balans van mijn wagen verstoorden. We zullen onze problemen nu moeten oplossen om met een goed resultaat voor de dag te kunnen komen”, aldus Nico Rosberg.

Zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher is vooral tevreden over het feit dat hij na enkele jaren afwezigheid terug op Spa kan rijden. Toch zit hij uiteraard nog steeds met zijn bestraffing in het achterhoofd.

“Het is een geweldig gevoel om terug op dit circuit te mogen racen. Ik heb hier veel mooie herinneringen uit het verleden. Er staat ons echter wel nog een bestraffing te wachten en dat maakt het moeilijk om op een echt goed resultaat te blijven hopen. Hopelijk zal het weer in ons voordeel spelen door niet te afwisselend te zijn”, zo verklaarde Michael Schumacher.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Neem deel aan het GP van Rusland-spel: prijzenpot van minstens 500 euro !!!

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021