Red Bull met Mercedes in zee?

Volgens het Duitse nieuwsblad TZ is de kans groot dat Mercedes in 2011 ook de renstal Red Bull van haar motoren zal voorzien.

Enige tijd geleden liet technisch directeur Ross Brawn nog verstaan dat Mercedes er niet verstandig aan zou doen door komend seizoen nog een extra renstal van haar motoren te voorzien. Nu blijkt in eerste instantie dat Force India vanaf 2011 graag wil overschakelen op motoren van de Franse autoproducent Renault. Force India zou naar verluidt de kosten voor haar motoren momenteel niet kunnen bekostigen en vooral daarom is de kans groot dat Red Bull voor 2011 wel in aanmerking zal komen . Geweten is dat ook de Britse renstal McLaren liefst haar samenwerking met Mercedes nog wens te behouden. McLaren kan tijdens de onderhandelingen alvast op de steun van Bernie Ecclestone rekenen. Red Bull-rijder Mark Webber liet op donderdag alvast verstaan dat de huidige RB6 enkel op motorisch vlak (krachtbron Renault) minpunten zou hebben.

“We weten al langer dan vandaag dat onze wagen op de langere rechte stukken van een circuit te zwak is. Dit probleem kennen we al enkele seizoenen en uiteindelijk zouden circuits als Spa en Monza daardoor benadeeld worden. We zouden deze circuits in de toekomst uiteraard willen uitsluiten indien dat mogelijk zou zijn”, zo verklaarde Mark Webber op donderdag.

a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner WonenWonen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen