Kubica vastberaden: “Ik kan mijn niveau van vroeger opnieuw bereiken”

Robert Kubica is er van overtuigd dat hij zijn niveau van vroeger in de Formule 1 opnieuw kan bereiken. De Pool is er dan ook van overtuigd dat hij eventueel een comeback in de F1 kan maken.

“De verschillen met vroeger zitten hem in de prestaties van de wagens in de bochten. Dat is echter een kwestie van hard werken en gewoonte,” vertelde Kubica tegenover het Italiaanse ‘Corriere della Sera’. “Indien de anderen het kunnen, dan zou ik niet weten waarom ik dat ook niet zou kunnen. Het zal training vragen en een goede voorbereiding. Ik weet nu echter dat ik opnieuw de rijder van vroeger kan worden, en zonder valse bescheidenheid kan ik zeggen dat mijn niveau in 2010 erg hoog was!”

“Ik besef nu dat ik er in geslaagd ben om terug te bereiken wat het lot me ontnomen heeft tijdens mijn ongeval in 2011,” aldus Kubica. “Renault had de moed en het vertrouwen om mij te laten testen. Ik kan nu hetzelfde zeggen.”

Volgens Kubica waren beide tests enorm belangrijk voor onder meer zijn zelfvertrouwen en zijn verlangen dat hij nog steeds naar de F1 heeft.

“Toen ik de wagen voor me zag staan in de garage in Valencia, dacht ik bij mezelf: ‘Dit is de passie die ik steeds gevoeld heb. Dit is mijn leven.’ Tijdens de tweede test op het circuit van Le Castellet werd dat nog duidelijker.”

“Ik wist dat ik me geen zorgen hoefde te maken en voelde me op mij gemak in de cockpit die ik gedurende zes jaar gemist had. De rest gebeurde min of meer vanzelf en zal me steeds bijblijven, wat er nu ook verder gebeurt,” besluit Kubica.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print