Kubica verwacht problemen in bocht één

Robert Kubica wist in 2008 mooi vierde te eindigen in het wereldkampioenschap en was na de GP van Canada zelfs even leider in de tussenstand. De Poolse rijder is blij dat de winterstop weldra achter de rug is en kijkt alvast uit naar de race op Melbourne.

Volgens Kubica zullen de rijders in 2009 nog beter moeten opletten dan voorheen en dat omwille van de nieuwe voorvleugels. In 2009 werden de smallere voorvleugels vervangen door bredere en kunnen duels maar beter niet wiel in wiel worden uitgevochten. In Melbourne zal iedereen het beste van zichzelf geven en dat vooral in de eerste bocht. Kubica is alvast benieuwd naar het aantal rijders dat meteen na de eerste ronde terug zal moeten binnenkomen voor een nieuwe voorvleugel.

“Ik race graag op stratencircuits en dus ook op Melbourne maar ik denk dat het ditmaal een zeer bijzondere race zal worden. In 2009 rijden we met een voorvleugel die om nogal wat extra oplettendheid vraagt. Iedereen wil zo goed mogelijk doen dus zal het een druk moment worden tijdens het nemen van de eerste bocht. Ik kijk er alvast naar uit want volgens mij kunnen vooral de goede rijders zich hier laten zien. Het is erg belangrijk op de zuivere lijn te blijven rijden en perfectie zal dus ditmaal gaan beloond worden”, aldus Robert Kubica.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023