Kubica vreest regen in Shangai

Na de zware regenbui in Sepang die een einde maakte aan de GP van Maleisië vreest de Poolse BMW-Sauber rijder Robert Kubica dat het ook in Shangai voor de GP van China een regenrace zal worden. De vorige seizoenen werd de GP gereden rond oktober, maar dit seizoen is de GP fors naar voren geschoven op de kalender.
‏Na de zware regenbui in Sepang die een einde maakte aan de GP van Maleisië vreest de Poolse BMW-Sauber rijder Robert Kubica dat het ook in Shangai voor de GP van China een regenrace zal worden. De vorige seizoenen werd de GP gereden rond oktober, maar dit seizoen is de GP fors naar voren geschoven op de kalender.

“Het is voor de eerste keer dat we al zo vroeg in het seizoen naar Shangai gaan”, zei Robert Kubica, “en in deze periode is er een grotere kans op regen. Dit kan weer een grote rol spelen in het verloop van de Grand Prix.”

Vorig seizoen werd Kubica zesde in China, waardoor hij definitief uitgeschakeld was voor het rijderskampioenschap.

“Het circuit van Shangai is een grote uitdaging. Het heeft lange rechte stukken waarna er hard geremd moet worden. Er zijn ook een paar snelle bochten, waaronder een snelle licht hellende bocht naar rechts die je bijna vol gas kan nemen. Ook de eerste en de tweede bocht zijn behoorlijk uitdagend, met de blinde apex en de lange remzone. Ik heb nog geen geluk gehad op dit circuit, hopelijk is dat volgende week anders.”

Na 2 races staat de teller voor Robert Kubica dit seizoen nog altijd op 0 punten.

a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023