Kubica vreest regen in Shangai

Na de zware regenbui in Sepang die een einde maakte aan de GP van Maleisië vreest de Poolse BMW-Sauber rijder Robert Kubica dat het ook in Shangai voor de GP van China een regenrace zal worden. De vorige seizoenen werd de GP gereden rond oktober, maar dit seizoen is de GP fors naar voren geschoven op de kalender.
‏Na de zware regenbui in Sepang die een einde maakte aan de GP van Maleisië vreest de Poolse BMW-Sauber rijder Robert Kubica dat het ook in Shangai voor de GP van China een regenrace zal worden. De vorige seizoenen werd de GP gereden rond oktober, maar dit seizoen is de GP fors naar voren geschoven op de kalender.

“Het is voor de eerste keer dat we al zo vroeg in het seizoen naar Shangai gaan”, zei Robert Kubica, “en in deze periode is er een grotere kans op regen. Dit kan weer een grote rol spelen in het verloop van de Grand Prix.”

Vorig seizoen werd Kubica zesde in China, waardoor hij definitief uitgeschakeld was voor het rijderskampioenschap.

“Het circuit van Shangai is een grote uitdaging. Het heeft lange rechte stukken waarna er hard geremd moet worden. Er zijn ook een paar snelle bochten, waaronder een snelle licht hellende bocht naar rechts die je bijna vol gas kan nemen. Ook de eerste en de tweede bocht zijn behoorlijk uitdagend, met de blinde apex en de lange remzone. Ik heb nog geen geluk gehad op dit circuit, hopelijk is dat volgende week anders.”

Na 2 races staat de teller voor Robert Kubica dit seizoen nog altijd op 0 punten.

a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en koop je gadgets voor het EK Voetbal via onderstaande banner

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print