Hamilton en Ryan bleven ook in Sepang ontkennen

Wereldkampioen Lewis Hamilton bleef ook tijdens het onderzoek van de stewards in Sepang volhouden dat hij Trulli niet voorbij had gelaten tijdens de safety car periode in de Grote Prijs van Australië
Vorige week werden Lewis Hamilton en z’n team Mclaren-Mercedes in Maleisië uit de uitslag van de Grote Prijs van Australië geschrapt. Hamilton zou volgens de FIA informatie hebben achter gehouden tijdens een onderzoek van de stewards naar het inhaalmanoeuvre van Jarno Trulli tijdens een safety car periode in Melbourne. Dave Ryan, sportdirecteur bij Mclaren, zou Hamilton gevraagd hebben om informatie achter te houden om zo de derde plaats in Melbourne veilig te stellen.

Vandaag raakte bekend dat Ryan en Hamilton ook in Sepang nog niet wilden toegeven dat ze gelogen hadden, zelfs niet nadat de stewards hen de opnames van de teamradio lieten horen. Uit die opnames bleek duidelijk dat de wereldkampioen niet helemaal eerlijk was geweest.

“Lewis kreeg de radioberichten te horen. Bij Mclaren was duidelijk afgesproken dat er enkel vaag zou geantwoord worden op de vragen van de stewards. Daarna speelden we het interview dat Hamilton gaf na afloop van de Grote Prijs waarin hij duidelijk stelt dat hij Trulli moest doorlaten. Op dat moment werden ze allemaal erg onrustig maar ze bleven ontkennen. Ze probeerden een hele andere uitleg te geven aan wat er werd gezegd”, aldus een anonieme medewerker van de FIA.

Door de ernst van de feiten ziet het er naar uit dat Mclaren extra zal gestraft worden. Op 29 april komt de FIA World Motor Sport Council samen en die zou moeten beslissen over een eventuele extra bestraffing.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023